Wiele rodzajów kaw, świeżo wyciskane soki, orzeźwiające lemoniady – to tylko wybrane propozycje z naszej karty. Na koneserów piw rzemieślniczych czekają propozycje od regionalnego browaru Dziedzice. Do zobaczenia w naszej restauracji w Zatorze!

Notfrom Concentrate - Juice produced by pressing or squeezing raw fruit or Vegetable

Syrop miodowo – cytrynowy / woda gazowana lub niegazowana / liście mięty / owoce sezonowe

syrop rokitnikowo – brzoskwiniowy / sok z cytryny woda gazowana lub niegazowana / owoce sezonowe

prosecco / creme de cassis / sok z cytryny

Martini fiero / prosecco / napar hibiskusowy / sok z cytryny

prosecco / puree brzoskwiniowe

z miodem lub z sokiem malinowym i konfiturą

z wiśniówką lub z piołunówką 

rum angostura 5 / syrop rokitnik – brzoskwinia / cytryna / białko / bitters angostura

słodko-kwaśny, zaskakujący, aromatyczny

żubrówka bison grass / syrop miód – cytryna / bitters spicy – korzenny

cytrusowy, orzeźwiający, delikatnie pikantny

wiśniówka Jakob Haberfeld / cucielo rosso / hibiskus / cytryna

lekko wytrawny, intensywny, znutą słodyczy

gin beefeater / cucielo bianco / aperol / grejpfrut / cytryna

wytrawny, delikatny, lekko kwaśny

jack daniels no.7 / syrop z kafiru / sok z cytryny /bitter z kardamonu / liście mięta

orzeźwiający, ziołowy, słodko-kwaśny

piołunówka jako bhaberfeld / sok z limonki /syrop miętowy / woda gazowana / liście mięty / owoce sezonowe

ziołowy, wytrawny, słodkie nuty, lekko cytrusowy, orzeźwiający

JAKOB HABERFELD, Oświęcim

limonka, kokos, żurawina, mango

limonka, kokos, żurawina, mango

Prezentowane Chablis jest świeże i owocowe (owoce o białym miąższu, takie jak brzoskwinia i gruszka, z nutami cytrusowymi) i już wykazują dobrą mineralność. Przyjemne z aperitifem, dobrze komponują się z ostrygami, skorupiakami i grillowaną rybą, ale także z tradycyjnymi burgundzkimi przepisami, takimi jak jambom persillé (szynka z pietruszką).

Czerwone wino o kolorze głębokiej purpury z intensywnym bukietem owoców leśnychi balsamicznych
nut. Pełne, potężne Sangiovese z miękkimi i słodkimi taninami nafiniszu.

Amarone o głębokiej barwie czerwonych minerałów granatu, prezentuje charakterystyczny intensywny, hojny bukiet przepełniony ciemnymi wiśniami i borówkami, aromaty skóry, migdałów i subtelne akcenty tytoniui kawy. Potężne wino z delikatną taniną i długim finiszem.

Barolo z cennego, historycznego Cru. Wino o głębokiej czerwieni minerałów granatui rubinów prezentuje elegancki bukiet drobnych czerwonych owoców z przyprawami, nutą kwiatową i smołą. Majestatyczne Nebbiolo o sile, harmonii i złożoności wspaniałej orkiestry.

Prosecco w stylu spumante o trwałych bąbelkach przynoszące aromaty jabłek i kwiatów brzoskwini. Na
podniebieniu lekkie, orzeźwiające, z delikatnie goryczkowym finiszem.

Jasnoróżowe prosecco z delikatnym i trwałym “musowaniem”. Bukiet Intensywny i romatyczny, z nutami czerwonych porzeczek, poziomeki płatków róży.

Wino o jasnosłomkowej barwie z aromatami gruszki, melonai wanilii. Aromaty cytrusowe i zielone jabłko, z jedwabistym odczuciem w ustach. Dobrze wyważony i zorganizowany.

Blend aromatycznych szczepów pochodzących z Veneto. Nos z owocami cytrusowymi, brzoskwinią, ziołami, polnymi kwiatami oraz mineralną nutą. W ustach dobrze ułożone, pozostawiające długi finisz.

Świeże i harmonijne różowe wino o poziomkowo - wiśniowym bukiecie oraz delikatnie goryczkowym finiszu.

Wino o cytrynowym kolorze z zielonymi refleksami. W nosie aromaty białych kwiatów, wzmacniają owoce zielonego jabłka i brzoskwini. Wino świeże, lekkie, z trwałym finiszem.

Owocowy bukiet, w którym agrest z marakują przeplatają się z cytrusami oraz nutami ziół, szparagów i zielonej papryki. Wino jest czyste, wyraziste i orzeźwiające dzięki wysokiej kwasowości.

Wyczuwalny smak jagód. Pinot Noir o delikatnej pikantności, dobrze wyważone. Z przyjemnym finiszem.

Wino o rubinowej barwie oferujące owocową słodycz oraz aromat wiśni, czereśni i kompotu śliwkowego, wzbogaconego pikantnymi akcentami.

Wino prezentuje intensywne, trwałe aromaty drobnych czerwonych i czarnych owoców. Usta pełne, dobrze zbudowane, gdzie skoncentrowany, słodki, owocowy ton łagodnie balansuje kwasowość.

Wino o czerwieni owoców granatu prezentuje intensywny bukiet, w którym ciemnym owocom towarzyszą lukrecja, przyprawy i czekolada. Dobrze zbudowane, krągłe, o przyjemnej trwałej owocowości pozostającej do samego końca


Malbec dojrzewający 6 miesięcy we francuskim dębie. Bukiet tworzą aromaty czerwonych owoców, śliwek, płatków róż wzbogacone nutami tytoniu i trufli. W ustach wyczuwalne dobrze zbudowane ciało, dominują soczyste czerwone owoce, pieprz i czekolada.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzania naszej restauracji!